Teamcoaching met hond als co-coach is een samenwerkingsverband tussen Laura van Brummelen en Dominique van Dam. De gezamenlijke kennis van HR, communicatie, teams en processen, maakt dat zij het ideale duo zijn voor een begeleiding op maat. Het enthousiasme van de twee begeleiders én hun honden zorgt voor een fijne en open dag, waarop leren, plezier en elkaar beter leren kennen centraal staan. Samen gaan teamleden op zoek naar een betere en/of diepere relatie en een plezierige werksfeer waarin iedereen zijn of haar kwaliteiten kan meenemen en inzetten.

Dominique en Bisou

Laura en Famke

Mijn naam is Dominique van Dam en ik woon en werk in Hilversum. Samen met mijn hond Bisou – een Australian Labradoodle – heb ik een fijn, druk leven, waar ik met volle teugen van geniet.

Mijn missie is dat elk mens – thuis en op het werk – zichzelf moet kunnen zijn, zonder oordelen van een ander die in de weg zitten. Daarbij heb je af en toe misschien wat hulp nodig en die hulp geef ik je graag met mijn co-coach Bisou.

Eigen ontwikkeling

Van huis uit ben ik journalist en antropoloog. Maar ik geloof niet in hokjes en in mijn werkzame leven heb ik al veel gedaan: van inderdaad redacteur/journalist tot verkoper bij een groot frisdrankmerk tot docent aan verschillende instanties. Ik heb nu twee bedrijven: Letters & Concepts, waarmee ik me richt op communicatie en procesbegeleiding bij bedrijven en instellingen. En Paw Paw Dog Assisted Coaching, waarmee ik me inzet voor ontwikkeling, coaching en begeleiding van (voornamelijk) teams.

Ik vind respect en waardering de belangrijkste waarden in mijn contact met anderen. Ik ben bijzonder geïnteresseerd in het unieke van elk mens, de kwaliteiten en ontwikkelingspunten die iemand heeft. Met open coaching zet ik dit om in de praktijk: iedereen kan zichzelf zijn en zich ontwikkelen in de richting die hij/zij kiest.

De L in LFcoaching staat voor Laura. De F staat voor Famke, de naam van mijn zwarte labrador. LF staat ook voor de LeF die ik voelde toen ik 2016 de deuren opende van mijn coachpraktijk. Mijn nieuwsgierigheid en interesse om te snappen wat ieder mens beweegt is er eigenlijk al mijn hele leven.

De HBO opleiding Personeel en Arbeid was dan ook een logische keuze. Aanvullende coachopleidingen volg(de) ik bij School voor CoachingPets4Care waar ik leerde hoe mijn hond in te zetten als co-coach en bij Phoenix opleidingen. Voor het waarborgen van mijn professionele ontwikkeling maak ik deel uit van zowel supervisie als intervisie groepen.

Vanaf 1998 heb ik mijn praktijkervaringen opgedaan in het HR werkveld in uiteenlopende rollen van adviseur, manager en business partner. Ik deed dit bij verschillende organisaties zoals het UWV, marktonderzoekbureau TNS NIPO en luchtvaartmaatschappij Transavia. Naast mijn huidige werkzaamheden als coach ben ik ook verbonden als docent bij de coachopleiding van Pets4Care.

Mijn hond Famke is een field trail labrador geboren op 7 januari 2015. Wat haar typeert is haar leergierige, zachtaardige en rustige houding. Als ze niet aan het werk is apporteert ze het liefst een stok of een bal en neemt ze graag een duik in het water.