Beter leidinggeven, dat werkt voor iedereen

Leidinggeven doe je iedere dag. En dat doe je goed. En toch gaan er natuurlijk nog wel eens dingen anders dan je gewild of verwacht had.

Hoe zorg je bijvoorbeeld dat je boodschap overkomt zoals je die bedoelde? En dat je niet alleen wordt begrepen, maar dat mensen ook weten wat je ze moeten of kunnen doen met jouw informatie?

“Leidinggeven is lastig genoeg. Ook al doe je het elke dag weer, al jarenlang en heb je ervaring. Het is mensenwerk.”

Zeker in deze snel veranderende tijden spreekt het leidinggeven delen in jezelf aan die je wellicht nog moet ontwikkelen. Want hoe werkt leidinggeven op afstand? Hoe gaan je medewerkers daar mee om? En jij, wat vind jij er eigenlijk van?

Vraagstukken waarmee we je helpen

 • Wie ben je als leider? Hoe kom je over? Hoe deel je makkelijke en moeilijke boodschappen?
 • Hoe zorg je ervoor dat jouw beleid uitgevoerd wordt zoals je bedoeld hebt.
 • Hoe ga je om met weerstand in je team?
 • Hoe hoor je iedereen? Ook op afstand of als thuiswerken de norm is.
 • Hoe ga je om met onenigheid, roddel of ‘gedoe’ in je team?

We kijken naar je persoonlijke stijl van leiderschap. Wat past bij jou, wat werkt en wat werkt niet? Hoe communiceer je duidelijk, vloeiend? Hoe neem je weerstanden weg, en welke ontwikkelingspunten heb je hierin? We kijken, analyseren en oefenen. Direct, zodat je kan voelen wat het verschil is.

De hond als co-coach

We nemen je mee op reis. Een onbevooroordeelde derde, de hond gaat met ons mee. Deze manier van werken geeft inzicht, overzicht én feedback waarmee je direct aan de slag kan en mag. Ook al op de dag zelf.

De training is een intensieve dag, waarop je werkt met de honden en de andere deelnemers. De honden zijn als geen ander bereid je eerlijke informatie over jezelf te geven, ze zijn vrij van vooroordelen of ideeën over wat goed is of niet. Ze willen werken en leren. En met hun eigen karakter voegen ze ook wat toe: inzicht in jouw omgang met de ander.

De training is te boeken op open inschrijving, maar wel alleen voor leidinggevenden, teamleiders en ondernemers met een leidinggevende rol. Je werkt samen met andere gelijkgestemden en trekt samen op in deze training.

Wat leer je?

 • Je leert jezelf beter kennen, je gaat op zoek naar de sterke en zwakke punten in je eigen handelen, non-verbale communicatie en uitstraling.
 • Je leert meer over leidinggeven.
 • Je leert meer over open, directe en positieve communicatie.
 • Je krijgt objectieve feedback op een positieve manier, waarmee je verder kunt in je dagelijkse werk.
 • Je leert hoe je lichaamstaal in kan zetten om een positief resultaat te krijgen.
 • Je krijgt meer zelfvertrouwen.

In de training krijg je inzicht in je eigen handelen, je kan op zoek naar de balans tussen ‘gevoel’ en ‘weten’ en je leert hoe je je eigen gedrag kunt aanpassen, zodat ook de ander ander gedrag zal laten zien.

We werken met voorbeelden uit jouw eigen praktijk of met voorbeelden van de trainers, ook beiden afkomstig uit het bedrijfsleven.

Investering

De training kost €895 per persoon. Dit is exclusief btw. Of vraag met jouw team een in-companytraining aan. Dan maken we een voorstel op maat.